Mitä minun täytyy toimittaa hakiessani henkilökohtaista lainaa?

Henkilökohtaisen lainan hakeminen netistä on nopeaa, kätevää ja luottamuksellista, mikä on merkittävä askel eteenpäin perinteisiin lainanhakumenetelmiin verrattuna. Vaikka lainan hakeminen netistä onkin helppoa ja turvallista, se ei tarkoita suinkaan sitä, etteikö hakijalta vaadittaisi tiettyjä asioita ennen kuin lainaa on mahdollista hakea. Varmistaaksesi että lainan hakuprosessi sujuu mahdollisimman hyvin, varaa käden ulottuville tiettyjä tietoja todentavia dokumentteja.

Olemme listanneet alle tiedot kaikista tarvittavista dokumenteista, joita sinun tulee toimittaa lainaa tarjoavalle palvelulle hakiessasi lainaa netistä.

Henkilöllisyyden todentaminen

Estääkseen identiteettivarkauksia ja muuta epämääräistä tai laitonta toimintaa, lainantarjoajien tulee varmistaa, että lainanhakija on todellakin kuka hän väittää olevansa. Sinun tulee toimittaa lainantarjoajalle tietoja, joilla varmistat henkilöllisyytesi. Joitakin henkilöllisyyden todentamiseen hyväksyttyjä dokumentteja ovat mm:

  1. Ajokortti
  2. Henkilökortti
  3. Passi
  4. Merimiespassi

Nykyään monilla lainasivustoilla henkilöllisyys varmistetaan suoraan pyytämällä hakijaa kirjautumaan sisään verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.

Osoitteen todentaminen

Hakiessasi henkilökohtaista lainaa lainantarjoaja haluaa myös varmistaa, että asut väittämässäsi osoitteessa. Tämä johtuu siitä, että lainatarjoukset ja korkotasot voivat vaihdella eri sijaintien välillä. Toisinaan hakijalta voidaan myös pyytää tietoja asuinmuodosta eli omistatko kotisi vai asutko vuokralla.

Joitakin dokumentteja, joita sinulta saatetaan pyytää, ovat mm:

  1. Kopio jostakin käyttölaskusta, kuten vesi-, sähkö- tai kaasulaskusta
  2. Kopio vuokrasopimuksesta, jos asut vuokralla
  3. Kopio mahdollisesta osoitteenmuutoksesta
  4. Omistamasi kiinteistön tai kiinteän ominaisuuden (esim. Koti, auto) vakuutustiedot

Tiedot tuloista

Luonnollisesti kaikki lainantarjoajat, joiden kanssa asioit, haluavat varmistaa että voit realistisesti maksaa takaisin hakemasi lainasumman. Tämän takia useat palvelut pyytävät lainanhakijoita toimittamaan liitteenä tiedot omista tuloista ja varallisuudesta. Toimitettavia dokumentteja voivat olla esimerkiksi:
Palkkakuitit nykyisestä palkkatyöstäsi
Tiedot elatusmaksuista ja muista sinulle maksettavista tuista
Kopio sinulle maksettavista veronpalautuksista
Kopio eläkepäätöksestä, jos olet eläkkeensaaja
Pankkitilien tiliotteet

Kaikki nämä tiedot ovat pakollisia, jotta lainapalvelut voivat tarjota vastuullisille aikuisille tarpeellisia lainoja erilaisten tavoitteiden saavuttamiseksi. Jos lainantarjoaja ei vahvista henkilöllisyyttäsi, osoitettasi tai tulojasi, se ei voi mitenkään olla varma siitä että olet se, kuka väität olevasi ja pystyt huolehtimaan lainan takaisinmaksusta ajallaan – tai ylipäätään edes maksamaan sen.

Jotta lainanhakuprosessi sujuu mahdollisimman hyvin, varmista että sinulla on kaikki asianmukaiset tiedot kätesi ulottuvilla ennen hakemuksen lähettämistä. Näin sinun ei tarvitse metsästää tarvittavia tietoja kissojen ja koirien kanssa kilpaillessasi jo muutenkin kelloa vastaan kipeästi kaivattujen rahojen suhteen.